Beter verzekerd met een wa plus verzekering

Hoe je ook besluit je auto te verzekeren, een wa verzekering is verplicht. En dat is maar goed ook, want je moet er niet aan denken dat je bij een aanrijding de andere partij niet schadeloos kunt stellen. De kosten voor het herstellen van een auto kunnen immers behoorlijk oplopen. Maar wanneer je ook je eigen auto wilt verzekeren, voor welke optie kies je dan? In veel gevallen is de keuze voor een wa plus verzekering helemaal zo gek nog niet.  

WA verzekering 

Een wa verzekering dekt dus alleen de schade aan derden en niet de schade aan je eigen auto, geen diefstalverzekering. Maar een sterretje in je ruit heb je zomaar. En het weer dat in Nederland steeds extremer wordt, kan ook voor schade zorgen. Een hagelbui met behoorlijke hagelstenen zorgt er voor dat het dak van je auto er in no time uitziet als een poffertjespan. Dit zij schades waar niemand iets aan kan doen, maar die wel kosten met zich mee brengen.  

Jonge auto? 

Wanneer je auto dus nog niet zo oud is, maar een allrisk verzekering te duur, dan ben je beter verzekerd met een wa plus verzekering. Wanneer je de premie van deze verzekering berekend, zul je merken dat dit nog best wel meevalt. Op deze manier kun je veel voorkomende schades toch claimen bij je verzekeringsmaatschappij zonder de hoofdprijs voor een all riskverzekering te moeten betalen.  

Is je auto je lief en is deze nog niet zo oud? Dan ben je in de meeste gevallen beter verzekerdtie-2566434_640 met een wa plus verzekering!